Achter de deuren zat een geheime tussenruimte met zitbanken van amper 30 cm diep om migranten bovenop elkaar te stapelen.
Volledig scherm
Achter de deuren zat een geheime tussenruimte met zitbanken van amper 30 cm diep om migranten bovenop elkaar te stapelen. © RV

Migranten in piepkleine ruimtes van bestelwagen gepropt: mensensmokkelaars krijgen jaren cel en boetes tot 760.000 euro

De leden van een mensensmokkelbende die meer dan honderd operaties uitvoerde om migranten naar Europa en het Verenigd Koninkrijk te brengen, zijn deze ochtend in Gent veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De bende liet in Vlaanderen piepkleine bergruimtes bouwen in voertuigen. Het ging vooral om bestelwagens, al werd zelfs een migrant ontdekt onder de motorkap van een personenwagen.

  1. 190 geneeskundestudenten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”
    PREMIUM
    Gent

    190 geneeskun­de­stu­den­ten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”

    Na een oproep van het Gentse UZ hebben zich liefst 190 studenten geneeskunde gemeld om vrijwillig bij te springen op de corona-afdelingen van het ziekenhuis. Daar is het nu extra druk. Ook 40 UZ-medewerkers zijn kandidaat om bij te springen. Ze krijgen allemaal een opleiding. “Nee, voordien had ik nog geen praktijkervaring opgedaan”, zegt studente Andrea Dehaene (22)
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement