Julienne Blondeel (94) en Philemond Schollaert (92) werden zaterdag samen begraven.
Volledig scherm
PREMIUM
Julienne Blondeel (94) en Philemond Schollaert (92) werden zaterdag samen begraven. © RV

Meubelwinkel Weba verliest “iconische medewerkers”: Philemond (92) en Julienne (94) gaan samen heen

GentSamen heengaan met de liefde van je leven: Philemond (92) en Julienne (94) was het gegund. Jarenlang werkte het duo zij aan zij in de Weba in Gent. Daar kwamen ze in 1985 binnen als de eerste twee medewerkers van de bekende meubelwinkel. Afgelopen weekend werden ze samen begraven. Een portret van een onafscheidelijk duo.

  1. Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoeddienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”
    Play
    Gent

    Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoed­dienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”

    Het is deze ochtend levensgevaarlijk op de Gentse wegen. Het is overal spekglad, na de eerste winterprik. Van overal komen meldingen van gevallen voetgangers en fietsers, op de B401 alleen al gebeurden vijf ongevallen. Het tramverkeer was even verstoord maar verloopt intussen weer normaal. Voor fietsers en voetgangers blijft het opletten. “We zien absoluut de gevolgen van de gladde wegen op onze spoeddienst", klinkt het bij het UZGent.