Een blik op de vele spullen die reeds ingezameld werden.
Volledig scherm
Een blik op de vele spullen die reeds ingezameld werden. © Wim Naert

Meteen tonnen hulpgoederen ingezameld voor rampgebied in Turkije: “Ongelooflijk hoe snel dit gaat, we zijn er zelf van geschrokken”

Gent / EvergemDe Turkse gemeenschap in Gent werd maandagochtend wakker met het vreselijke nieuws van de aardbeving op de Turks - Syrische grens, en is meteen in actie geschoten. ‘s Avonds stonden al twee vrachtwagens vol hulpgoederen vertrekkensklaar. “En we kunnen nog zoveel meer doen”, klinkt het. Wie helpt?

 1. Zelfs prins Laurent zwaait Mia (67) uit: weduwe van Walter De Buck stapt van Spanje naar Gent om beeldentuin te kunnen realiseren
  PREMIUM

  Zelfs prins Laurent zwaait Mia (67) uit: weduwe van Walter De Buck stapt van Spanje naar Gent om beelden­tuin te kunnen realiseren

  Mia Verstraete, de weduwe van Walter De Buck, is vandaag naar Spanje vertrokken. Vanaf 1 april stapt ze langs de kustlijn van Galicië terug naar Gent, om hier op 12 juli aan te komen. Zo wil ze geld inzamelen om een publieke tuin met beelden van Walter De Buck in te richten. “40.000 euro heb ik nodig”, zegt ze. Heel wat prominenten wuifden haar uit, zoals ook prins Laurent, die haar met mooie woorden een hart onder de riem stak.
  Gent
 2. Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneverij”
  PREMIUM

  Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneve­rij”

  Een echt verkiezingsprogramma is er anderhalf jaar voor de verkiezingen nog niet, maar de liberalen en de socialisten hebben wel alvast een 7 bladzijden lange visietekst voorgelegd aan hun leden. Concrete doelstellingen zijn er nog niet, maar Voor Gent stelt de ‘meest duurzame grootstad’ te willen worden en ‘niemand achter te laten’. Maar schemert er tussen de lijnen door ook kritiek op Groen? En wat vindt de oppositie?
  Gent