Kleine Emalya, zielsgelukkig met haar happy meal.
Volledig scherm
Kleine Emalya, zielsgelukkig met haar happy meal. © VDS

Meteen file bij McDonald’s in Wondelgem: “Dit heb ik het meest gemist”

De drive-in van McDonald’s is weer open, en dat hebben ze geweten in Wondelgem. Om 10.45 uur stond de eerste auto er al, maar die kon pas om 11.30 uur bestellen. Ondertussen was de rij aangegroeid tot op het gevaarlijke kruispunt met de Evergemsesteenweg. De belooft voor vanavond.

 1. Hier kan je met de boot op restaurant: “Mijn aanlegsteiger is net op tijd klaar voor de grote heropening op 8 mei”
  PREMIUM
  Gent

  Hier kan je met de boot op restaurant: “Mijn aanlegstei­ger is net op tijd klaar voor de grote heropening op 8 mei”

  Vanaf 8 mei gaat de horeca in Gent opnieuw open en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen met u kijken we een week lang uit naar die eerste versgetapte pint. Vandaag houden we halt bij restaurant Nenuphar. Daar vernieuwde uitbater Hugues De Breyne (52) zijn aanlegsteiger. “De onervaren schippers zien aanmeren", lacht hij. “Dat heb ik gemist.”
 2. Brandweerman Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantaine toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”
  Gent

  Brandweer­man Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantai­ne toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”

  Corona zorgt al meer dan een jaar voor heel wat miserie. Maar het haalt soms ook het mooiste in de mensen naar boven. Dat ondervond ook vrijwillige brandweerman Ousmane Diop (40), die begin dit jaar een maand lang in quarantaine moest op het moment dat hij zijn examen tot sergeant ging afleggen. Bijna vielen die plannen in het water. “Gelukkig kwamen ze bij de brandweeropleiding met een oplossing”, vertelt Ousmane gelukkig.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij