De Gentse politie controleerde afgelopen zaterdag op twee locaties op patsergedrag in het verkeer.
Volledig scherm
De Gentse politie controleerde afgelopen zaterdag op twee locaties op patsergedrag in het verkeer. © Wannes Nimmegeers

Met 150 per uur door zone 50: 'patser' is wagen voor 15 dagen kwijt na achtervolging door politie

GentDe Gentse politie controleerde afgelopen zaterdag op twee locaties op patsergedrag in het verkeer. Van de gecontroleerde bestuurders bleek maar liefst 13 procent te snel te rijden. Twee voertuigen werden in beslag genomen na asociaal rijgedrag.

 1. BINNENKIJKEN. Nieuw viersterrenhotel in oud winkelcentrum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”
  PREMIUM
  Gent

  BINNENKIJ­KEN. Nieuw vierster­ren­ho­tel in oud winkelcen­trum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”

  Het nieuwe hotel op de hoek van de Brabantdam en het François Laurentplein, waar vroeger winkelcentrum Braempoort zat, is eindelijk af. Op 19 oktober gaan de deuren van Yalo open. Net voor de eerste gasten toekwamen, kregen we nog een rondleiding van eigenaar Joris Van Duffel en hotelmanager Paul Suy. Zij toonden ons vol trots het restaurant, de kamers en het dakterras.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?