Er kruipt heel wat werk in de bijenhotels, maar ze dienen een goed doel.
Volledig scherm
Er kruipt heel wat werk in de bijenhotels, maar ze dienen een goed doel. © Wannes Nimmegeers

Mensen met een beperking knutselen bijenhotels om uitstappen te betalen: “Want we zijn hier niet altijd aan het werk hé”

In de Mozaïek in de Leeuwerikstraat in Gent vliegen dezer dagen de bijenhotels de deur uit. Ze worden in mekaar geknutseld door de werkers van het dagondersteuningscentrum, mensen met een beperking. “Het is leuk en we doen iets voor de natuur”, klinkt het. Met de opbrengst worden uitstappen gepland.

 1. Opnieuw gigantische heilbot van 155 kilogram binnengebracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die rechtstreeks naar Japan verscheept”
  Gentbrugge

  Opnieuw giganti­sche heilbot van 155 kilogram binnenge­bracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die recht­streeks naar Japan verscheept”

  De viswinkel ‘Zuiver op de Graat’ kreeg een bijzondere bestelling binnen woensdagochtend: een heilbot van meer dan 150 kilogram. Meestal worden zo’n vissen rechtstreeks naar Japan versleept maar door de coronacrisis geraken ze daar minder vlot. Een buitenkans dus voor lokale vishandelaars om zo’n kanjer op de kop te tikken.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is