De Mendonkbrug wordt volgend jaar vervangen door een betonnen exemplaar.
Volledig scherm
De Mendonkbrug wordt volgend jaar vervangen door een betonnen exemplaar. © CD&V Gent / Stijn De Roo

Mendonk en Sint-Kruis-Winkel 10 maanden gescheiden als Spanjeveerbrug wordt vervangen

Sint-Kruis-Winkel / MendonkDe oevers tussen Sint-Kruis-Winkel en Mendonk zullen 10 maanden lang van elkaar gescheiden zijn, als de Spanjeveerbrug wordt vervangen. Dat zegt minister Lydia Peeters. De nieuwe — betonnen — brug zal ook maar één rijstrook hebben, om sluipverkeer te weren.

 1. Richie (52) is woonbuddy: “Soms ben je deeltijds psycholoog, maar je geeft mensen de basis mee”
  PREMIUM

  Richie (52) is woonbuddy: “Soms ben je deeltijds psycholoog, maar je geeft mensen de basis mee”

  De regenellende zorgde ervoor dat al meer dan 14.000 vrijwilligers zich aanmeldden bij het Rode Kruis. Om huizen te poetsen, om ze bewoonbaar te maken. Maar ook in Gent zijn er vrijwilligers nodig die mensen aan een woning helpen. Richie Loppens (52) is één van hen. Hij helpt vluchtelingen en mensen in moeilijke omstandigheden met de zoektocht naar een thuis. “Huisbazen met veel humor benaderen, da’s mijn truc.”
 2. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
  PREMIUM

  Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

  De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.