Archiefbeeld: Christophe Peeters is één van de sprekers op het Zebra-evenement.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Christophe Peeters is één van de sprekers op het Zebra-evenement. © Wannes Nimmegeers

Meer zwart/wit-denken met 8 mini-speeches van bekende Gentenaars in de Zebrastraat

GENTWaaraan moeten we in Gent meer aandacht besteden? Welke opportuniteiten mag Gent niet uit het oog verliezen? Hoe versterken we de Gentse gemeenschap? Waar mogen we ook in Gent van dromen? Waar moeten we in Gent meer in investeren? Het zijn vragen waar 8 Gentenaars in 7 minuten een antwoord op formuleren. Niet al te veel nuance: heldere ideeën. Zwart of wit.

 1. Jaarbeurs 2.0 wil festivalgevoel creëren: “We keren terug naar het ICC en 't Kuipke met enkel Gentse handelaars en Oost-Vlaamse streekproducten”
  Gent

  Jaarbeurs 2.0 wil festivalge­voel creëren: “We keren terug naar het ICC en 't Kuipke met enkel Gentse handelaars en Oost-Vlaam­se streekpro­duc­ten”

  Weg met het stoffige en oubollige imago, de Jaarbeurs vindt zichzelf opnieuw uit. Voor de 75ste editie keert de beurs terug naar waar het ooit begon: het Citadelpark. Bovendien worden ‘zetels, matrassen en waterkokers aan halve prijs’ overboord gegooid. De Jaarbeurs 2.0 kleurt helemaal Gents, met een randje Oost-Vlaams.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.