Het Meldpunt bij Sint-Jacobs werkte misschien wel drempelverlagend, aldus burgemeester
Volledig scherm
PREMIUM
Het Meldpunt bij Sint-Jacobs werkte misschien wel drempelverlagend, aldus burgemeester © Wannes Nimmegeers

Meer zedenfeiten tijdens Gentse Feesten dan tot nu toe bekend was: “Grote conclusies trekken is niet opportuun, we kennen het ‘dark number’ niet”

GentTijdens de voorbije Gentse Feesten werden meer zedenfeiten gepleegd dan tot nu toe bekend was. Dat blijkt uit cijfers die Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg. Toch blijft het nodig om voorzichtig om te springen met cijfers, vinden zowel de burgemeester als de politie. “Maar ieder feit is er één te veel”, zegt burgemeester De Clercq.

  1. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
    PREMIUM
    Gent

    De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

    Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.