Protest onder de stadshal naar aanleiding van de protesten in Iran.
Volledig scherm
Protest onder de stadshal naar aanleiding van de protesten in Iran. © Jill Dhondt

Meer dan honderd Gentenaars protesteren tegen repressieve maatregelen in Iran onder stadshal

GentDe dood van Mahsa Amini veroorzaakte een schokgolf door Iran maar ook daarbuiten. Op vrijdagavond kwamen zo’n 140 Gentenaars samen onder de stadshal om de repressieve maatregelen van het Iraans regime te veroordelen en de Iraanse actievoerders te steunen in hun protest.

 1. Impact besparingen wordt duidelijk: prijs woonzorgcentra doorbreekt symbolische grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”
  PREMIUM
  Gent

  Impact besparin­gen wordt duidelijk: prijs woonzorg­cen­tra doorbreekt symboli­sche grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”

  De impact van de hoge inflatie en de besparingen die de stad Gent moet doorvoeren, wordt steeds meer duidelijk. De bewoners vijf woonzorgcentra van de stad krijgen een prijsstijging te verwerken. Er komt 6,9% bovenop de huidige dagprijs, waarmee de symbolische grens van 2.000 euro per maand doorbroken wordt. “De prijsstijging komt er evenwel pas vanaf juli, en ligt een stuk lager dan wat we mogen aanrekenen”, zegt schepen Rudy Coddens.
 2. ArcelorMittal mikt op koolstofvrije staalproductie met inhuldiging Steelanol-project: “Primeur voor Europese staalindustrie”
  Gent

  ArcelorMit­tal mikt op koolstof­vrije staalpro­duc­tie met inhuldi­ging Steelanol-pro­ject: “Primeur voor Europese staalindu­strie”

  In de haven van Gent heeft staalreus ArcelorMittal het startschot gegeven voor de vergroening van zijn staalproductie met het Steelanol-project. Als één van de grootste vervuilende fabrieken van Europa wil de staalreus zijn koolstofuitstoot drastisch terugdringen. De voorstelling van het project werd onderbroken door een klimaatactivist.