Een voornaam wijzigen in Gent is gewoon gratis, en kan aan het loket
Volledig scherm
Een voornaam wijzigen in Gent is gewoon gratis, en kan aan het loket © BELGAONTHESPOT

Meer dan 900 Gentenaars wilden al hun voornaam wijzigen, 23 keer werd dat geweigerd

GentSinds augustus 2018 is de wet gewijzigd, en kan je je voornaam eenvoudig laten wijzigen aan het loket in het dienstencentrum. In Gent kan dat zelfs gratis. Sindsdien wilden 917 Gentenaars effectief een andere voornaam, 23 keer werd dat geweigerd.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Dan toch redders aan Blaarmeersen op warmste dag, maar niet om te ‘redden’. “Politie bijstaan om mensen uit het water te houden”
  Gent

  Dan toch redders aan Blaarmeer­sen op warmste dag, maar niet om te ‘redden’. “Politie bijstaan om mensen uit het water te houden”

  Dat er op warme meidagen zoals vandaag en zeker morgen geen redders kunnen voorzien worden aan de Blaarmeersen, stuit op politiek onbegrip. Vooral omdat - zo stelt Anneleen Van Bossuyt (N-VA) - beheerder Farys wel degelijk bereid zou zijn redders te leveren. Morgen komen er zelfs, maar niet om te redden, wel om de mensen weg te houden van het water.