studentenrestaurant De Brug opent opnieuw de deuren
Volledig scherm
PREMIUM
studentenrestaurant De Brug opent opnieuw de deuren © Wannes Nimmegeers

Meer betalen voor een spaghetti en een broodje: ook UGent verhoogt de prijzen in de maaltijdresto’s

GENTHelemaal onverwacht is het niet: ook de prijzen in de studentenrestaurants van de UGent stijgen het komend academiejaar. Ook de formule waarmee een maaltijd gesubsidieerd wordt, verandert, weet studentenmagazine Schamper. Oorzaak is de hoge personeelskost door de indexeringen.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Van een roze croissant tot een chocoladekoek met brownie: bekroonde chocolatier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent
  Gent

  Van een roze croissant tot een chocolade­koek met brownie: bekroonde chocola­tier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent

  Het was meteen aanschuiven geblazen in de gloednieuwe bakkerij van Joost Arijs. De bekroonde chocolatier-patissier runt al elf jaar een chocoladewinkel, maar droomde al lang van een bakkerij daarbovenop. Gevuld met desembroden en atypische chocoladekoeken, zoals een chocoladekoek met brownie of een croissant met hazelnoot praliné. Ook de inrichting is heel apart.