Onderburen Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76) vinden tijdelijk onderdak bij Maria’s dochter.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderburen Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76) vinden tijdelijk onderdak bij Maria’s dochter. © Wannes Nimmegeers

Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”

Bij een brand in een appartementsgebouw in Gent is woensdagavond een 49-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar partner raakte levensgevaarlijk gewond en ligt momenteel in coma. Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76), die onder het koppel wonen, betreuren de feiten, maar wijzen socialewoningmaatschappij Volkshaard aan als schuldige. “Het koppel was verslaafd aan drugs en drank”, zeggen ze. “Ook in het verleden stichtten ze al brand. Toen was de brandweer er gelukkig op tijd bij, nu was het kwaad al geschied.”

  1. Gentenaars welkom in loopclub van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen
    Gent

    Gentenaars welkom in loopclub van minderjari­ge niet-begeleide vluchtelin­gen

    De Gentse tak van Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt, heeft sinds kort een loopclub. De jongeren gingen al een paar keer op pad, maar gisteren waren voor het eerst ook ‘gewone’ Gentenaars welkom. “We willen de jongeren het gevoel geven dat ze behoren tot een echte sportclub, niet dat ze gewoon een groep vluchtelingen zijn die samen gaan lopen.”