De rechters achten de man niet schuldig aan poging tot moord.
Volledig scherm
De rechters achten de man niet schuldig aan poging tot moord. © Cedric Matthys

Man krijgt 12 maanden met uitstel voor partnergeweld: “Hij sloeg haar enkel met de vlakke hand”

Een man met de Iraakse nationaliteit heeft in de Gentse rechtbank 12 maanden cel met uitstel gekregen voor partnergeweld en verboden wapenbezit. Hij werd er eerst van verdacht dat hij zijn vrouw in brand hadden willen staken, maar dat is volgens de rechters niet voldoende bewezen. 

1 reactie

 • Rita Vanlerberghe

  2 jaar geleden
  enkel met de vlakke hand ???? ….. en dat is dan niet erg ??? of wat ???? Diegene die dergelijke uitspraken doen verdienen zelf wat pletsen op hunne kop !
 1. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”
 2. Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbegraafplaats kleine aanpassingen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”
  Gent

  Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbe­graaf­plaats kleine aanpassin­gen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”

  Na de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats, neemt de stad maatregelen. De knop aan de binnenzijde - die de poort opent na sluitingstijd - wordt verwijderd, en scholen wordt gevraagd de plek niet als speelplaats te gebruiken. Verder worden problemen op de Westerbegraafplaats ontkend. De politie neemt het bovendien op voor de buurt rond het Van Beverenplein, waar de verdachten wonen.