Jürgen Gielen met zijn dossier in zijn woonkamer. Op de achtergrond de achterzijde van het MIAT, waar het geluid vandaan komt.
Volledig scherm
Jürgen Gielen met zijn dossier in zijn woonkamer. Op de achtergrond de achterzijde van het MIAT, waar het geluid vandaan komt. © Gianni Barbieux

Man klaagt stad Gent aan voor ‘foltering door geluid’

Omdat de geluidsoverlast van Bar Mitte in het MIAT maar blijft aanhouden, dient achterbuur Jurgen Gielen een klacht in tegen het stadsbestuur wegens foltering door geluid. “En ik overhandig gelijktijdig mijn dossier aan Amnesty International. Het gebouw is niet akoestisch geïsoleerd, en toch worden daar tot 150 concerten per jaar vergund, tot 5 uur ’s morgens. Mijn klachten worden weggelachen.” 

8 reacties

 • René Mattyns

  2 jaar geleden
  Voor een burgemeester is het kiezen.De manier waarop er niets mee gebeurd.Blijven rekken en trekken, en wie de centen en vrienden heeft
 • Paul Cornelissen

  2 jaar geleden
  Jurgen, 20 jaar na dato, maar sorry als we je vroeger trauma's bezorgd hebben... Groeten, een lawaaierige ex-buurman (toen nog buurjongen...)...
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Moedig van die man. De vraag is of hij via rechterlijke weg zijn gelijk kan halen. Voor de burger is procederen duur, maar de overheid ligt daar niet van wakker. Ze procedeert immers met het geld van de burgers via de belastingen. En vermits ze tijd zaten hebben kunnen ze oneindig procederen. Tientallen jaren als het moet. Ik zou zeggen : sterkte Jurgen !
 • sandra van campenhout

  2 jaar geleden
  Goeie moed Jürgen, ik steun je volledig ! Lawaaioverlast ... ik hoop dat ze het snel de waarde gaan toekennen dat het dient te krijgen, foltering is het juiste woord. Ik weet wat je doormaakt, 't wordt tijd dat het uit de taboesfeer gehaald wordt !!! Let's hope so !
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Jullie zijn dik gejosst met die nieuwe burgemeester he..
 1. Deze rechercheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”
  PREMIUM
  Gent

  Deze recher­cheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”

  Team GO uit Gent, vier rechercheurs die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van criminelen die hun straf proberen te ontlopen, realiseerde afgelopen jaar maar liefst 142 arrestaties van voortvluchtige personen. Wij kregen een blik achter de schermen bij het hechte team dat intussen al zeven jaar intens samenwerkt, inclusief enkele onwaarschijnlijke verhalen. “In één zaak belde de voortvluchtige ons zelf op om te zeggen dat we hem mochten inrekenen.”
 2. AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhuizen moeten wachten
  Gent

  AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhui­zen moeten wachten

  Het AZ Jan Palfijn kan maandag eindelijk starten met het vaccineren van het eigen personeel. In het UZ Gent kregen al 800 personeelsleden een prik, maandag volgen er nog 120. Andere ziekenhuizen blijven intussen op hun honger zitten, en dat valt niet overal in goede aarde. Maar de regie van wie wanneer vaccins krijgt, ligt volledig in handen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut