Sporenonderzoek in de Kongostraat in Gent.
Volledig scherm
Sporenonderzoek in de Kongostraat in Gent. © Didier Verbaere

Man in levensgevaar na steekpartij aan eigen huis: twee verdachten opgepakt

De politie en de technische recherche onderzoeken een gewelddadig incident in de Kongostraat in Gent. Een man werd er vrijdagnacht met een mes neergestoken aan zijn woonst en is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket was er sprake van twee verdachten. Zij worden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

 1. Deze rechercheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”
  PREMIUM
  Gent

  Deze recher­cheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”

  Team GO uit Gent, vier rechercheurs die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van criminelen die hun straf proberen te ontlopen, realiseerde afgelopen jaar maar liefst 142 arrestaties van voortvluchtige personen. Wij kregen een blik achter de schermen bij het hechte team dat intussen al zeven jaar intens samenwerkt, inclusief enkele onwaarschijnlijke verhalen. “In één zaak belde de voortvluchtige ons zelf op om te zeggen dat we hem mochten inrekenen.”
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig