M. werd uitgeschakeld omdat hij de bevelen van de politie negeerde.
Volledig scherm
M. werd uitgeschakeld omdat hij de bevelen van de politie negeerde. © JEW

Man die wapen op toeristen richtte en neergeschoten werd, vraagt strafvermindering: “Psychose door cocaïne”

De Griekse Gentenaar N.M. die onder invloed van alcohol en cocaïne met een alarmpistool zwaaide in de Vlaanderenstraat vraagt in beroep een strafvermindering. Hij werd veroordeeld tot veertig maanden cel mede omdat hij al eens voor gelijkaardige feiten veroordeeld was. Maar de verdediging vindt de straf te zwaar. “Hij heeft nu een laag risicoprofiel.”

3 reacties

 • Piet Dooremont

  1 jaar geleden
  Paul Philippaerts heeft gelijk. Elke druggebruiker is medeplichtig aan het in stand houden van alle criminaliteit zowel drugshandel als uit drugsgebruik voortvloeiende criminaliteit.50% van alle criminele feiten zijn drugs gerelateerd en meer dan 50% daarvan wordt toch geseponeerd. Advocaten moeten stoppen met druggebruik als verzachtende omstandigheid te gebruiken maar integendeel ze zouden zwaarder moeten gestraf worden.
 • Ben De Cock

  1 jaar geleden
  Nog langer in den bak steken. Sorry zo iemand hoort niet op de straat.
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  De schurkenadvocaat Vermassen tovert weer een andere onweerstaanbare drang uit zijn hoed. Misdadigers met deze verschijnselen moeten onmiddellijk opgesloten worden. Ze zijn een gevaar voor de maatschappij. Hij zal veroordeeld worden en geen straf krijgen. Van Geens mag niemand naar de gevangenis want ze zitten al aan 10.000. Dus oproep aan alle schurken in Belgie zijt niet bang jullie worden niet opgesloten. Verslaafden op den dop of de ziekenkas moeten ook geen boete of gerechtskosten betalen.
 1. Sophie vormt oude isomodozen om tot huisjes voor zwerfkatten: “Wie wil kan ze gratis komen ophalen”
  Gent, Merelbeke, Destelbergen, Melle, Oosterzele

  Sophie vormt oude isomodozen om tot huisjes voor zwerfkat­ten: “Wie wil kan ze gratis komen ophalen”

  Sophie Hamelink (25) is een grote dierenliefhebber. Als vrijwilliger bij Kat Zoekt Thuis probeert ze zoveel mogelijk katten een warme thuis te geven, maar spijtig genoeg zijn er meer zwerfkatten dan opvanggezinnen. Daarom deelt ze nu gratis huisjes gemaakt uit oude isomodozen uit die mensen eender waar kunnen zetten voor zwerfkatten in de buurt.
 2. Debat rond aanwervingsbeleid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelfsprekend”
  PREMIUM
  Gent

  Debat rond aanwer­vings­be­leid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelf­spre­kend”

  Het politiek debat rond aanwervingen bij Stad Gent suddert ook een maand na datum voort. Nadat er eerder discussie is geweest rond een voorrangsregeling voor personen met een migratieachtergrond, speelt de oppositie nu in op de kennis van het Nederlands. “We moeten de lat toch niet nodeloos hoog leggen?”, vraagt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) zich af.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre