Man (31) riskeert 12 maanden cel voor het toebrengen van verwondingen met een schaar tijdens een gevecht in de Brugse Poort
GentOp 6 mei 2020 vond in de Brugse Poort een gevecht plaats, een van de vele gevechten in die woelige weken in de buurt van de Bevrijdingslaan en het E. Seghersplein. Op de bewuste avond werden enkele relschoppers aangehouden die elkaar aan het aanvallen waren met messen en een schaar. De beklaagde kon ontkomen, maar werd later ingerekend. Hij zou een slachtoffer gemaakt hebben met zijn schaar, met blijvend letsel tot gevolg en riskeert 12 maanden cel.
Delen per e-mail
Op de bewuste avond van het gevecht, we spreken 6 mei van dit jaar, werden enkele heethoofden gearresteerd door de Gentse politie in de Bellefleurstraat. De man die vrijdagochtend terecht stond, kon zich die avond tijdig uit de voeten maken. Maar uitstel bleek geen afstel, want een drietal weken later, op 29 mei, vond opnieuw een vechtpartij plaats in de Bellefleurstraat. En opnieuw was de beklaagde van de partij.
‘Man met de schaar’
Een omstander herkende de man van het vorige gevecht en lichtte de politiediensten in. Hij werd omschreven als ‘de man met de schaar’, maar daar had de beklaagde zelf een goede verklaring voor. “Dat kan kloppen dat ze mij met een schaar hebben gezien. Ik heb die namelijk afgenomen van een van de vechtersbazen”. Vervolgens had hij de schaar naar eigen zeggen nog even bijgehouden, om ze later weg te gooien.
Een vreemde verklaring volgens de rechter, want als hij toch onschuldig was, had hij evengoed de schaar aan de politie kunnen geven. “Ik was bang van de politie en heb de schaar weggegooid. Wat had ik er anders met moeten doen”, vroeg de man zich af.
Drugsoorlog
De rechter ondervraagde de man of hij deel uitmaakte van de drugsoorlog die enkele maanden geleden hevig opflakkerde in de Brugse Poort, maar dat ontkende hij met klem. “Ik ben naar België gekomen om alles in mijn hoofd even op een rijtje te zetten. Ik heb wat relatieproblemen met mijn vrouw en wou even nadenken”. De man, van Tunesische afkomst, verblijft sinds april in ons land. Twee maanden heeft hij op vrije voeten doorgebracht, 6 maanden in de gevangenis.
Op de vraag wat zijn plannen zijn voor de toekomst antwoordde hij: “Mijn vrouw verblijft met ons kind in Italië. Zodra ik vrij ben ga ik terug naar daar. Ik wou vroeger gaan, maar door corona kon ik niet reizen”. Wanneer hij effectief zal kunnen vertrekken, zal de beklaagde op 18 december weten. De procureur vorderde alvast een gevangenisstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gent Verjaardagsfeestje met elf personen stilgelegd afgelopen weekend
Ondanks de stijgende besmettingscijfers, heeft de politie opnieuw een feestje moeten stilleggen in Gent. Voor een verjaardagsfeest nodigde iemand tien personen uit. Alle genodigden dienden een minnelijke schikking van 250 euro te betalen, de organisator 750 euro. -
Gent Voorlopig geen hondenlosloopweide voor Machariuswijk
Neen, er komt ook na de afbraak van de achterzijde van de Belgacomtoren geen losloopweide voor honden inde Machariuswijk. Dat antwoordt bevoegd schepen Tine Heyse (Groen) aan Manuel Mùgica Gonzalez (Open Vld). “We maken wel een visienota met betrekking tot hondeninfrastructuur.” -
Gent 24 personeelsleden van UZ Gent vandaag gevaccineerd: “We kregen uiteindelijk de toestemming, maar hadden het ook zonder gedaan”
-
-
Ontslag Dit moet je weten als je werkgever failliet gaat
Door de coronacrisis zitten veel Belgische bedrijven en organisaties in moeilijke papieren. Economen voorspellen dan ook dat ons nog veel herstructureringen te wachten staan in 2021 en 2022. Maar wat als het jou overkomt en je werkgever effectief failliet gaat? Jobat.be bekijkt de regels en jouw rechten. -
Sparen Wat is de impact van de Europese Centrale Bank op uw centen?
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige maand beslist om haar rentetarieven te behouden en nog meer overheids- en bedrijfsobligaties aan te kopen. Spaargids.be bekijkt hoe die maatregelen ook een belangrijk indirect effect op de rentetarieven van uw spaarrekening hebben, én op de hypothecaire rente voor woonkredieten. -
PREMIUM
Gent Bouwbedrijven niet opgezet met verbod op vrachtwagens rond schoolpoorten: “We zullen de extra kosten moeten doorrekenen”
De bouwsector is niet opgezet met de nieuwe plannen van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). Nu vrijdag start de stad met een proefproject in de buurt van enkele belangrijke scholen. Voertuigen boven de 3,5 ton zijn niet langer welkom bij het begin en einde van de lesdag. Een weloverwogen keuze volgens Watteeuw: “De veiligheid van onze schoolgaande jeugd primeert. Daar kan toch niemand tegen zijn?” -
Geen zin in een huis dat naar frietvet ruikt? Dit kan je allemaal doen met een airfryer
De airfryer is in steeds meer keukens te vinden. De naam doet vermoeden dat je er enkel mee kan frituren, maar niets is minder waar. Je kan er heel wat verschillende bereidingen mee maken. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.