Majin de Froidmont in het Majin-huis
Volledig scherm
Majin de Froidmont in het Majin-huis © Wannes Nimmegeers

Majin-huis enige Oost-Vlaamse ‘mentale rustplek’ voor (ex-)kankerpatiënten

Zaterdag opent in de Rabotstraat het Majin-huis. Twee jaar is er aan gewerkt, en het moet een thuishaven worden voor (ex-)kankerpatiënten. Ze kunnen er deelnemen aan activiteiten, massages krijgen, koken, of simpelweg met lotgenoten praten. “In het ziekenhuis gaat alle aandacht naar de genezing, hier focussen we op het mens-zijn”, zegt de initiatiefneemster.

1 reactie

 • Carine Verwulgen

  2 jaar geleden
  Mooi initiatief! Veel succes!
 1. “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
  Gent

  “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaarde­lij­ke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.
 2. Gentse naschoolse kinderopvang naar minimumbezetting: “Als je je kind vroeger kan ophalen, doe dat dan”
  PREMIUM
  GENT

  Gentse naschoolse kinderop­vang naar minimumbe­zet­ting: “Als je je kind vroeger kan ophalen, doe dat dan”

  De Gentse kinderopvang kampte al met nijpende tekorten, maar corona heeft er het laatste zetje aan gegeven. Schepen Elke Decruynaere (Groen) grijpt in: de naschoolse opvang schaalt terug naar een minimumbezetting. Vanaf woensdag 8 december is de opvang dicht, behalve voor wie het écht nodig heeft. “We snappen dat dit een harde klap is voor ouders, maar we willen vermijden dat we volledig moeten sluiten.”