Hoofdrolspeler in het debat morgen: opvangponton Reno aan de Rigakaai
Volledig scherm
Hoofdrolspeler in het debat morgen: opvangponton Reno aan de Rigakaai © Wannes Nimmegeers

Maggie De Block komt spreken over vluchtelingen, dus Voorpost komt betogen

Het wordt een drukke zondag, morgen. Niet alleen is het een koopzondag, er is ook de maandelijkse Speakers Corner, om 11 uur onder de Stadshal. En het thema vluchtelingen blijkt een hete aardappel. Voorpost komt betogen.

2 reacties

 • Clarisse De Cock

  1 jaar geleden
  Een gevangenisboot men moest zich schamen, precies dat vluchtelingen misdadigers zijn.
 • Rita Vanlerberghe

  1 jaar geleden
  "Gent heeft vertrouwen..." ??? Wie is Gent ??? "Gent" is de bevolking van dit grondgebied, niet de mooipraters van het stadhuis. En de bevolking heeft helemaal geen vertrouwen, laat dat duidelijk zijn.
 1. De Centrale brengt 10 muzikale duo’s samen die hun eigen versie van Lena, het nummer van 2 Belgen, maken: “Symbolisch voor wat we staan, namelijk mensen verenigen”
  Gent

  De Centrale brengt 10 muzikale duo’s samen die hun eigen versie van Lena, het nummer van 2 Belgen, maken: “Symbolisch voor wat we staan, namelijk mensen verenigen”

  De viering van hun 25 jaar bestaan viel voor De Centrale vorig jaar volledig in het water. Dankzij corona viel alles stil. Toch bleven ze niet bij de pakken zitten en kwamen ze met een nieuw project op de proppen: ‘2.0 Belgen, op zoek naar Lena’. Tien muzikale duo’s maken elk hun eigen versie van het nummer ‘Lena’, maar het project gaat om veel meer dan louter de muziek.
 2. Proces van Viruswaanzin tegen Johan Braeckman en Dirk Draulans wordt op 27 september gepleit
  Gent

  Proces van Viruswaan­zin tegen Johan Braeckman en Dirk Draulans wordt op 27 september gepleit

  Na een rechtstreekse dagvaarding door vzw Viruswaanzin moeten filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van ‘De Afspraak’ zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. De zaak werd maandag ingeleid en zal op 27 september worden gepleit.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije