Professor Petra De Sutter is blij met de nieuwe transwet, maar het mag verder gaan. "In Duitsland werkt men aan een geslacht 'X'."
Volledig scherm
Professor Petra De Sutter is blij met de nieuwe transwet, maar het mag verder gaan. "In Duitsland werkt men aan een geslacht 'X'." © Foto James Arthur

"'M' of 'V' op je identiteitskaart: Moet dat echt?"

OOST-VLAANDERENOns land heeft sinds deze week een nieuwe 'transgenderwet': wie officieel van geslacht wil veranderen, hoeft voortaan niet meer gesteriliseerd en geopereerd te worden. Voor professor Petra De Sutter (54), die tegen wil en dank hét rolmodel voor transgenders werd, is dat een stap in de goede richting. Maar het mag gerust nog verder gaan. "Eigenlijk is er geen enkele reden waarom 'geslacht' of 'gender' op een identiteitskaart moet staan."

  1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
    Spaargids.be

    Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

    Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.