De Van Eyck-poppen van Luk De Bruyker
Volledig scherm
De Van Eyck-poppen van Luk De Bruyker © RV

Luk De Bruyker kreeg eindelijk zijn Van Eyck-poppen uit Praag, maar moet familiespektakel uitstellen tot februari

Vijf houten poppen liet Luk De Bruyker maken voor zijn productie in de Gentse Feesten. Ze werden artisanaal gemaakt, in Praag, naar de beeltenis van de figuren op het Lam Gods-retabel. Want zijn nieuwe voorstelling ‘Het Mysterie Onthuld’ kaderde in het Van Eyck-jaar.

 1. Syrische vluchteling Mousab (40) geeft oude stukken tweede leven in Meubelfabriek: “Deze pareltjes zijn te goed voor het containerpark”
  PREMIUM
  Gent

  Syrische vluchte­ling Mousab (40) geeft oude stukken tweede leven in Meubelfa­briek: “Deze pareltjes zijn te goed voor het container­park”

  Vanuit de Meubelfabriek runt Mousab Alsheikh (40) een ‘upcycling atelier’. Daar haalt de Syrische vluchteling oude meubelen uit elkaar om er nieuwe stukken mee te maken. Recent werd het houtatelier uitgebreid met een lasatelier, gerund door vluchteling Yassan. “We redden meubelen van het containerpark en zetten vluchtelingen aan het werk.”
 2. Gent heeft knaldrang, maar het Knaldrangfonds laat op zich wachten: “Zolang we niet weten of we geld krijgen, kunnen we niks vastleggen”
  Gent

  Gent heeft knaldrang, maar het Knaldrang­fonds laat op zich wachten: “Zolang we niet weten of we geld krijgen, kunnen we niks vastleggen”

  Een knaldrangfonds van 1 miljoen euro, om de Gentse zomer zonder Gentse Feesten zo bruisend mogelijk te maken. Daarmee pakte het stadsbestuur half april uit. Maar nu, twee weken voor die zomer, blijkt dat die knaldrang er wel degelijk is, maar dat het fonds achterblijft. Heel wat organisatoren wachten op reactie op hun dossier, heel wat anderen krijgen veel minder geld dan gevraagd.
 3. Gilles (Caruur Gent) en Louis Vandecaveye winnen openingmanche BK beachvolleybal in Ieper: “Onwaarschijnlijke finale”
  BEACHVOLLEYBAL

  Gilles (Caruur Gent) en Louis Vandeca­veye winnen openingman­che BK beachvol­ley­bal in Ieper: “Onwaar­schijn­lij­ke finale”

  De openingsmanche van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal was meteen een schot in de roos. Onder een stralende zon, met de imposante Lakenhallen van Ieper op de achtergrond werd er fel gestreden voor de eerste overwinning van het seizoen. Het nieuwe Gentse duo Jo Coenen en Tim Degruyter bereikte de halve finale. Gilles Vandecaveye - ook een volleyballer van Caruur Gent - was samen met zijn broer Louis net te sterk voor zijn clubgenoten en won de finale na een geweldige finale.