Archiefbeeld: Werknemers schuiven dagelijks makkelijk een kwartier aan om het Technologiepark in Zwijnaarde op en af te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Werknemers schuiven dagelijks makkelijk een kwartier aan om het Technologiepark in Zwijnaarde op en af te rijden. © Foto WN

Lost ‘Tech Lane Tram’ verkeersknoop in Zwijnaarde op? “Binnen de tien minuten sta je in Gent-Sint-Pieters”

GentNa jaren onderhandelen is de tramlijn tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort eindelijk beklonken, maar daar duikt alweer een  idee op. Nu het Technologiepark in Zwijnaarde stilaan bezwijkt onder de files, pleit professor Koen De Bosschere voor een rechtstreekse tramverbinding met het station. Een voorstel dat ook voor de inwoners van Merelbeke wel eens positief kan uitdraaien. 

 1. En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveranciers nu moeten leveren?”
  PREMIUM
  Gent

  En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveran­ciers nu moeten leveren?”

  Apotheek Callebaut is een naam als een klok in de buurt van het Zuidpark, maar zaakvoerder Katleen Callebaut (48) zit met de handen in het haar. De geplande aanleg van een plantenvak voor haar deur draaide uit op een conflict met de Stad Gent. “Mijn zoon studeert farmaceutische wetenschappen”, zegt Callebaut. “Graag zag ik hem de zaak overnemen, maar zal dat nog lukken?”
 2. Dief die portefeuille probeerde te stelen van Gentse undercoveragent krijgt 10 maanden cel
  Gent

  Dief die portefeuil­le probeerde te stelen van Gentse undercover­agent krijgt 10 maanden cel

  Een niet al te snuggere dief heeft zich op een wel erg belachelijke manier laten strikken door de politie. Die hield hem stiekem in de gaten toen hij in de buurt van het Sint-Pietersstation aan de klinken van enkele geparkeerde wagens aan het trekken was. Vervolgens probeerde hij ook de portefeuille van een man te stelen die in de inkomhal van een appartementsgebouw stond. Alleen bleek die man een agent te zijn. De man is nu veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.