Johannes Verschaeve van The Van Jets, nu in duo met de Brusselse muzikante Oriana Ikomo
Volledig scherm
Johannes Verschaeve van The Van Jets, nu in duo met de Brusselse muzikante Oriana Ikomo © Benny Proot

Losers get lost: Johannes Verschaeve covert Kanye voor Kopergietery

GENTThe Van Jets ligt intussen achter hem, maar Johannes Verschaeve staat wel nog op het podium. Dit keer in een voorstelling van De Kopergietery: ‘Losers get Lost’, samen met Oriana Ikomo. Samen op zoek naar een andere weg, twee losers op zoek. Voor de voorstelling coverden ze ‘Love Lockdown’, een nummer van Kanye West.

 1. Snelheidsduivel vlamt met 147 km per uur langs Watersportbaan : “Snelheidscontroles blijven strikt noodzakelijk”
  Gent

  Snelheids­dui­vel vlamt met 147 km per uur langs Watersport­baan : “Snelheids­con­tro­les blijven strikt noodzake­lijk”

  “Bij snelheidscontroles het voorbije weekend waanden een aantal overtreders zich duidelijk op de racebaan. Ondanks de risico’s die met overdreven snelheid gepaard gaan, blijven sommige chauffeurs veel te snel rijden”, dat laat de Gentse politie weten. De politie controleerde zondag 22 mei op vier verschillende locaties op overdreven snelheid. De cijfers die ze konden voorleggen waren niet min.
 2. Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaamse procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”
  PREMIUM
  Gent

  Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaam­se procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”

  Top magistraat Geert Merchiers (57) is al een lange tijd gepokt en gemazeld binnen het parket van Oost-Vlaanderen waar hij al verschillende functies uitoefende. Als provinciaal procureur zet hij in Oost-Vlaanderen de lijnen uit over hoe criminelen in de provincie worden vervolgd. Wij hadden een gesprek met deze magistraat over zijn job, zijn blik op justitie en de uitdagingen van de toekomst.