Bashir Abdi werd omringd door enthousiaste leerlingen.
Volledig scherm
Bashir Abdi werd omringd door enthousiaste leerlingen. © PJDG

Loopsensatie Bashir Abdi moedigt leerlingen Sint-Barbaracollege aan: “Sporten werkt bevrijdend”

GentDe leerlingen van Sint Barbara zetten het op een lopen. Niet voor hun leerkrachten of schoolwerk, maar voor vzw Sportaround. Deze organisatie, mee opgericht door Bashir Abdi, heeft als voornaamste doelstelling kinderen aan het sporten te krijgen. De Europese marathonkampioen kwam voor de gelegenheid een kijkje nemen.

  1. Rebelse Gentenaars uit cultuursector tonen hun tanden: “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”
    Gent

    Rebelse Gentenaars uit cultuursec­tor tonen hun tanden: “Als er enkel maatrege­len komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”

    De Gentse cultuur- en evenementensector is het beu. Morgen komt er een nieuw overlegcomité, maar het Gents Kunstenoverleg is meer dan duidelijk. “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.” De open brief die ze daarover schreven werd intussen getekend door tal van artiesten, maar ook door heel wat culturele instellingen. Het protest deint intussen uit tot Limburg en tot aan de kust.