Lode Van Hecke
Volledig scherm
Lode Van Hecke © tertio

Lode Van Hecke is nieuwe bisschop van Gent

Lode Van Hecke (69) wordt de nieuwe, 31ste bisschop van Gent. Hij volgt Luc Van Looy op die op zijn 79ste met pensioen gaat. Van Hecke was tot nu abt van de abdij van Orval. Het gebeurde nooit eerder dat een abt bisschop werd. Op zondag 23 februari wordt Van Hecke in de Sint-Baafskathedraal van Gent tot bisschop gewijd. De viering vangt aan om 15 uur. Ze wordt geleid door kardinaal Jozef De Kesel.

4 reacties

 • Luc Meeusen

  1 jaar geleden
  Patrick Mechels, hebt u Lode Van Hecke ooit persoonlijk ontmoet of ooit een interview met hem gelezen? Nochtans meent u meteen te weten hoe en wie deze man is en hoe hij straks zal gaan leven...
 • Bertin Vermeulen

  1 jaar geleden
  Als hij een afhaalpunt voor Orval in de Sint-Annakerk kan realiseren is hij welkom. En waarom daar geen tweede brouwerij voor Orval, want in Gent nauwelijks Orval te verkrijgen. Bovendien is Orval voor mij het enige 'godsgeschenk'.
 • Patrick Mechels

  1 jaar geleden
  Dat zijn er dan binnenkort twee met 2.800 €/maand pensioen. Die willen zeker het voorbeeld geven om als overheidsambt tot 79 jaar te blijven werken. Daarna leven ze verder als God in Frankrijk gelijk Vangheluwe.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Die gaat zijnen Orval verkopen in de Delhaize van de Sint Anna kerk
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den