Het bord boven de Ventura zegt het allemaal: eindelijk!
Volledig scherm
Het bord boven de Ventura zegt het allemaal: eindelijk! © Wannes Nimmegeers

LIVE. Gentse horeca heropent: “Geniet, maar met verstand”

GentVandaag verandert Gent in één groot terras. Met ruim 7.000 reservaties en 5.000 vierkante meter extra terrasruimte belooft het een drukke dag te worden vol pintjes van het vat en afspraakjes op restaurant. Volg hier live het verloop van de heropening van de Gentse horeca

 1. Maatregelen meteen zichtbaar op de Blaarmeersen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”
  Gent

  Maatrege­len meteen zichtbaar op de Blaarmeer­sen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”

  Nultolerantie, een zwarte lijst, identiteitscontroles en hondenpatrouilles. De maatregelen die de stad afkondigde voor de Blaarmeersen na een zoveelste knokpartij met Brusselse jongeren, zijn meteen zichtbaar op het terrein. Maar dat is te laat, vinden oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. “Wij vroegen dit al lang, maar het werd weggelachen.”
 2. IN BEELD. Historische binnenstad krijgt nieuwe skyline: plannen voor Designmuseum eindelijk klaar
  PREMIUM
  Gent

  IN BEELD. Histori­sche binnenstad krijgt nieuwe skyline: plannen voor Designmuse­um eindelijk klaar

  In Gent zijn de plannen voor het nieuwe Designmuseum voorgesteld. Op een braakliggend stuk grond, vlak bij de Gras- en de Korenlei, verschijnt binnenkort een monumentaal gebouw. “Als ik zie welke plannen er in de voorbij dertig jaar gepasseerd zijn, ben ik erg tevreden met wat nu op tafel ligt”, zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld). Wij konden de toekomstbeelden al eens bekijken.