Juwelierszaak Lefebvre werd getroffen door de overvallersbende.
Volledig scherm
Juwelierszaak Lefebvre werd getroffen door de overvallersbende. © JVK

Lid van bende die juwelier Lefebvre overviel krijgt mildere straf

Een 23-jarig lid van de dievenbende die de brutale overval op juwelier Lefebvre op het Koophandelsplein uitvoerde in januari 2017, krijgt in beroep een jaar minder cel. De man verklaarde dat hij enkel op de uitkijk stond en slechts een kleine rol speelde bij de overval. Hij moet nu voor zes jaar naar de gevangenis.

0 reacties

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”