Gent was gisteren overbevolkt
Volledig scherm
Gent was gisteren overbevolkt © Wannes Nimmegeers

Lichtfestival gaat gewoon door zoals voorzien. “Extra oproep om mondmasker te dragen, en extra monitoring”

GentVanavond en komend weekend gaat het Lichtfestival in Gent gewoon door zoals dat voorzien was. De termijn verlengen - om het volk te spreiden - is niet mogelijk. “Op het parcours zelf was alles nog altijd onder controle”, zegt evenementenschepen Annelies Storms. “Wel gaan we extra oproepen om mondmaskers te dragen.”

 1. Overrompeling op tweede avond Lichtfestival: “We moeten ons ernstig de vraag stellen of zo’n evenementen nog kunnen doorgaan”, zegt prof. Molenberghs
  Play
  Gent

  Overrompe­ling op tweede avond Lichtfesti­val: “We moeten ons ernstig de vraag stellen of zo’n evenemen­ten nog kunnen doorgaan”, zegt prof. Molen­berghs

  De tweede avond van het Lichtfestival in Gent lokte gisteren een massa mensen naar de stad. Uiteindelijk riepen de politie en het stadsbestuur zelf op om het centrum te mijden en een bezoek aan het Lichtfestival uit te stellen. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) stelt zich ernstige vragen bij dit soort evenementen: “Tegelijkertijd zijn er ziekenhuizen die bedden moeten sluiten omdat ze te weinig personeel vinden. We gaan meer dan waarschijnlijk naar 600 gevulde bedden op intensieve zorgen. Tegen die achtergrond moeten we ons ernstig de vraag stellen of zo’n evenementen wel kunnen doorgaan”, zegt hij bij HLN LIVE. Viroloog Marc Van Ranst laat dan weer weten dat het risico op besmettingen buiten klein blijft, maar waarschuwt ook: “Een deel van die menigte trekt nadien door naar de horeca en als er daar geen goede ventilatie is... dan wordt het gevaarlijk.”
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.