Vlnr.: Manager Kristof Gouvaerts en schepenen Sofie Bracke, Filip Watteeuw en Annelies Storms openen samen het nieuwe CityDepot.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Manager Kristof Gouvaerts en schepenen Sofie Bracke, Filip Watteeuw en Annelies Storms openen samen het nieuwe CityDepot. © Cedric Matthys

Leveranciers ‘carpoolen’ voortaan naar Gent-centrum: minder trucks in de straten dankzij distributiecomplex in de rand

GentGedaan met leveranciers die elk een vrachtwagen sturen om de handelszaken in Gent-centrum te bevoorraden. Dankzij de opening van het eerste stadsdistributiecentrum — die naam waardig — in de rand, langs de Brugse Vaart in Evergem, kunnen zij hun goederen voortaan als het ware laten carpoolen. “In 2004 vond men dit idee nog utopisch, nu is het realiteit.”

 1. Zaak rond failliete Optima bank, waarbij topman Piqueur wordt verdacht van onder andere witwasmisdrijven, uitgesteld naar januari
  Gent

  Zaak rond failliete Optima bank, waarbij topman Piqueur wordt verdacht van onder andere witwasmis­drij­ven, uitgesteld naar januari

  De zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en de andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, is uitgesteld tot 12 januari. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling moet eerst oordelen over het bijkomend onderzoek gevraagd door Jeroen Piqueur en Luc Van den Bossche.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Vanaf de eerste speeldag zal het een spannende competitie worden”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Vanaf de eerste speeldag zal het een spannende competitie worden”

  In de EuroMillions League staan we voor de ongetwijfeld boeiendste competitie van de laatste jaren. Omdat de Red Dragons en vooral de Young Red Dragons niet zo lang geleden aan het EK en het WK deelnamen, werd de competitie in de hoogste reeks bij de mannen naar dit weekend opgeschoven. Zowat alle ploegen - ze zijn met acht - laten weten dat zij zo hoog mogelijk willen eindigen en minstens een Europees ticket willen bemachtigen.