Vlnr.: Manager Kristof Gouvaerts en schepenen Sofie Bracke, Filip Watteeuw en Annelies Storms openen samen het nieuwe CityDepot.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Manager Kristof Gouvaerts en schepenen Sofie Bracke, Filip Watteeuw en Annelies Storms openen samen het nieuwe CityDepot. © Cedric Matthys

Leveranciers ‘carpoolen’ voortaan naar Gent-centrum: minder trucks in de straten dankzij distributiecomplex in de rand

GentGedaan met leveranciers die elk een vrachtwagen sturen om de handelszaken in Gent-centrum te bevoorraden. Dankzij de opening van het eerste stadsdistributiecentrum — die naam waardig — in de rand, langs de Brugse Vaart in Evergem, kunnen zij hun goederen voortaan als het ware laten carpoolen. “In 2004 vond men dit idee nog utopisch, nu is het realiteit.”

  1. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: Imaani (21) bokst grootse evenementen in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”
    PREMIUM
    GENT

    REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: Imaani (21) bokst grootse evenemen­ten in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”

    Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Imaani Jacobsen (21) organiseert evenementen op topniveau. “Zelfstandig zijn, dat zit een beetje in mijn bloed.”