Andrea Sempels, 'opgekweekt' met druivensap, was een echte levensgenieter
Volledig scherm
PREMIUM
Andrea Sempels, 'opgekweekt' met druivensap, was een echte levensgenieter © RV

LEVENSVERHAAL. Andrea Sempels (91) was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen: “Nooit kinderen gehad, maar wel iedereen bemoederd”

Gent“Elke hond die ze op straat tegenkwam, kreeg een koekje, elke bedelaar een centje. En dat waren er veel, want Andrea was een straatloper. En ze leefde om te geven.” Valentina Gatti vertelt met veel liefde over de tante waar ze als kind zo vaak naartoe ging, en waar ze de laatste weken van haar leven bij waakte. “Ze was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen. Daarover vertelde ze maar wat graag verhalen.”

  1. Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop
    GENT

    Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop

    Wie tapt de beste de pintjes? Die strijd wordt donderdagavond beslecht door 70 studenten achter de toog van café De Kroon op het Sint-Pietersplein. Het is de derde editie en mogelijks ook de laatste: Virginia Verniest zet de zaak na acht jaar aan het roer te koop. “We hebben iets moois opgebouwd, maar door gezondheidsredenen ben ik op zoek naar een leven met meer regelmaat.”