Op weg naar en weg van de Graslei werden Nele en haar vriendin tot zes keer tot belaagd, soms minutenlang.
Volledig scherm
Op weg naar en weg van de Graslei werden Nele en haar vriendin tot zes keer tot belaagd, soms minutenlang. © Wannes Nimmegeers

Lesbisch koppel uur lang nageroepen in Gent: “Willen jullie een trio?”

Nele Roosens (32) wilde zondag genieten van de zwoele nazomer en trok daarom met haar vriendin naar de Graslei. Op weg naar daar en op de terugweg werd het koppel meermaals lastiggevallen door verschillende groepjes mannen. “Ik ben al negen jaar uit de kast, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt ze aangedaan. “Voor mijn vriendin was het al niet meer de eerste keer. Het deed me vooral pijn om te zien wat het geroep, het gefluit en de opmerkingen met haar deden.”

 1. Gentse zangeres vraagt om live-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwedstrijden kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse zangeres vraagt om li­ve-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwed­strij­den kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”

  Esther Lybeert (42), vroeger de zangeres van Hooverphonic en nu van Antler King, plaatste dinsdagavond een oproep op de Facebookpagina van de openbare omroep, met de vraag om artiesten te laten optreden op televisie. Ze ziet het als een steunmaatregel voor muzikanten en toneelspelers, en een manier voor cultuurliefhebbers om nieuwe concerten en theaterstukken te kunnen bekijken in plaats van heruitzendingen.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is