Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen
Volledig scherm
PREMIUM
Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen © Sint-Pietersinstituut

Leraar Latijn (54) Sint-Pietersinstituut geschorst na ongepast gedrag tegenover leerlingen: “Hij hield ervan om zijn leerstof te seksualiseren”

GentEen leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen. Dat bevestigt directeur Renata Janssens. De man geeft Latijn in alle graden. “Zolang het onderzoek loopt, zal hij geschorst blijven", zegt Janssens. Wij spraken met een ouder en enkele oud-leerlingen.

  1. KFC Turnhout geschokt over zedenfeiten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”
    PREMIUM
    Turnhout

    KFC Turnhout geschokt over zedenfei­ten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”

    Het nieuws dat de 60-jarige leerkracht van basisschool Sint-Franciscus in Turnhout verdacht wordt van de aanranding van enkele minderjarige leerlingen, veroorzaakt ook een schokgolf binnen de plaatselijke voetbalclub. De man was al jarenlang begeleider van de jeugdploegen van KFC Turnhout. Vanuit die functie kwam hij ook in de kleedkamers. “Klachten van onze jeugdspelers of ouders zijn er nooit geweest”, zegt voorzitter Ignace Kroos.