Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen
Volledig scherm
PREMIUM
Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen © Sint-Pietersinstituut

Leraar Latijn (54) Sint-Pietersinstituut geschorst na ongepast gedrag tegenover leerlingen: “Hij hield ervan om zijn leerstof te seksualiseren”

GentEen leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen. Dat bevestigt directeur Renata Janssens. De man geeft Latijn in alle graden. “Zolang het onderzoek loopt, zal hij geschorst blijven", zegt Janssens. Wij spraken met een ouder en enkele oud-leerlingen.

 1. Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergelaten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”
  Play
  Drongen/Meerbeke

  Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergela­ten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”

  Guido De Pauw uit Meerbeke (Ninove), een 63-jarige City-fan, werd dinsdagavond na de wedstrijd voor dood achtergelaten op de parking langs de E40 in Drongen. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door enkele supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters van fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven. Diezelfde nacht kon de politie al vijf verdachten oppakken. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Jurgen De Pauw, de zoon van het slachtoffer, reageert voor de camera van VTM NIEUWS: “We hopen dat onze vader erdoor komt.”
 2. KFC Turnhout geschokt over zedenfeiten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”
  PREMIUM
  Turnhout

  KFC Turnhout geschokt over zedenfei­ten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”

  Het nieuws dat de 60-jarige leerkracht van basisschool Sint-Franciscus in Turnhout verdacht wordt van de aanranding van enkele minderjarige leerlingen, veroorzaakt ook een schokgolf binnen de plaatselijke voetbalclub. De man was al jarenlang begeleider van de jeugdploegen van KFC Turnhout. Vanuit die functie kwam hij ook in de kleedkamers. “Klachten van onze jeugdspelers of ouders zijn er nooit geweest”, zegt voorzitter Ignace Kroos.