Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen
Volledig scherm
PREMIUM
Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen © Sint-Pietersinstituut

Leraar Latijn (54) Sint-Pietersinstituut geschorst na ongepast gedrag tegenover leerlingen: “Hij hield ervan om zijn leerstof te seksualiseren”

GentEen leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen. Dat bevestigt directeur Renata Janssens. De man geeft Latijn in alle graden. “Zolang het onderzoek loopt, zal hij geschorst blijven", zegt Janssens. Wij spraken met een ouder en enkele oud-leerlingen.

 1. KFC Turnhout geschokt over zedenfeiten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”
  PREMIUM
  Turnhout

  KFC Turnhout geschokt over zedenfei­ten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets”

  Het nieuws dat de 60-jarige leerkracht van basisschool Sint-Franciscus in Turnhout verdacht wordt van de aanranding van enkele minderjarige leerlingen, veroorzaakt ook een schokgolf binnen de plaatselijke voetbalclub. De man was al jarenlang begeleider van de jeugdploegen van KFC Turnhout. Vanuit die functie kwam hij ook in de kleedkamers. “Klachten van onze jeugdspelers of ouders zijn er nooit geweest”, zegt voorzitter Ignace Kroos.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.