Sint-Bavo werd in 2017 uitgeroepen tot Strafste School door radiozender MNM.
Volledig scherm
Sint-Bavo werd in 2017 uitgeroepen tot Strafste School door radiozender MNM. © Wannes Nimmegeers

Leerlingen Sint-Bavo betalen binnenkort met hun handpalm, expert stelt zich vragen rond privacy

Op Sint-Bavo in Gent starten ze dit schooljaar met een innovatief project voor interne betalingen. Maaltijdkaarten en bonnetjes worden vervangen door een futuristische handpalmscan. Drankje kopen? Kopie nemen? Even een handpalmafdruk geven, en de rekening wordt automatisch vereffend.

9 reacties

 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  En de volgende stap is allen gechipt zoals vee en een dna database voor totale controle van de slaven.@wies: blind? Besef en denk eens ná wat misbruik zou betekenen, ook als je niks 'verkeerd' zóu doen?Ouders moeten protesteren, dit is een kwalijke ontwikkeling en inbreuk op privacy én integriteit, net als vingerafdrukken en biometrische gegevens op paspoorten!Onaanvaardbaar!
 • Kristof De Mulder

  2 jaar geleden
  Ik zou dit als ouder niet graag hebben.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Wie bepaalt of iemand "expert" ter zake zou zijn ? Zou er dan enige vestigingswet toe strekken ?
 • cindy moens

  2 jaar geleden
  Allé ze beginnen al met de jeugd te scannen. 1x gescand... altijd in het systeem hé
 • Joris Peeters

  2 jaar geleden
  En de mensen lopen er zo in... Niemand denkt erbij na als er morgen een autoritaire regering aan de macht komt, wat de gevolgen kunnen zijn. Dat noemt zich dan schooldirectie, eventjes zelf terug les gaan volgen?
 1. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”
 2. Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbegraafplaats kleine aanpassingen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”
  Gent

  Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbe­graaf­plaats kleine aanpassin­gen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”

  Na de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats, neemt de stad maatregelen. De knop aan de binnenzijde - die de poort opent na sluitingstijd - wordt verwijderd, en scholen wordt gevraagd de plek niet als speelplaats te gebruiken. Verder worden problemen op de Westerbegraafplaats ontkend. De politie neemt het bovendien op voor de buurt rond het Van Beverenplein, waar de verdachten wonen.