Winnaar Marijn Timmer legt de kinderen uit dat je van urine gas kan maken
Volledig scherm
Winnaar Marijn Timmer legt de kinderen uit dat je van urine gas kan maken © Wannes Nimmegeers

Leerlingen De Wijze Eik kiezen Marijn Timmer als beste ‘ruimte-onderzoeker’ tijdens Wetenschapsbattle: “Van pipi kan je lucht maken”

Gent / MariakerkeMeer dan 5.000 lagereschoolkinderen volgden dinsdag online de Wetenschapsbattle, een evenement dat jongeren over de streep moet trekken om wetenschapper te worden. Ruimtevaart was het thema dit jaar, en dus kwam ook Dirk Frimout langs, 30 jaar geleden de eerste Belg in de ruimte. Vijf wetenschappers presenteerden er hun ruimte-onderzoek, en de kinderen kozen uiteindelijk voor Marijn Timmer als grote winnaar.

  1. Dochter van bokslegende Freddy De Kerpel en partner lanceren ‘gouden’ voedingssupplementen: “Alle noodzakelijke vitamines, mineralen en antioxidanten in één capsule”
    Gent

    Dochter van bokslegen­de Freddy De Kerpel en partner lanceren ‘gouden’ voedings­sup­ple­men­ten: “Alle noodzake­lij­ke vitamines, mineralen en antioxidan­ten in één capsule”

    Christina De Kerpel (34) – dochter van bokslegende Freddy De Kerpel – en haar man Nico Vidts (46) hebben een eigen voedingssupplement ontwikkeld: een capsule waar alle noodzakelijke vitamines, mineralen en antioxidanten in zitten die sporters nodig hebben om optimaal te presteren. Hun ‘nachtpil’ helpt om goed te slapen en te herstellen na een zware inspanning.