Archiefbeeld: Laura Verhulst richtte samen met haar echtgenoot Kobe Jacxsens brunch- en koffiebar Madam Bakster op in de Gentse binnenstad. Na zijn overlijden zette ze de zaak alleen verder.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Laura Verhulst richtte samen met haar echtgenoot Kobe Jacxsens brunch- en koffiebar Madam Bakster op in de Gentse binnenstad. Na zijn overlijden zette ze de zaak alleen verder. © Wannes Nimmegeers

Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembevruchting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbehandeling zou starten”

GentHet geboortekaartje is ontworpen. De namen zijn gekozen, net als de meters en de peters. Alleen op de zwangerschap is het wachten. De Gentse Laura Verhulst (29), beter bekend als Madam Bakster, probeert een kindje te krijgen van haar overleden echtgenoot Kobe. Alleen moét dat binnen dit en vijftien maanden gebeuren, want de wet laat niet anders toe.

 1. Medewerkers Gents Zorgcentrum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtoffers zijn minderjarig”
  PREMIUM
  Gent

  Medewer­kers Gents Zorgcen­trum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtof­fers zijn minderja­rig”

  Zowat honderd zedeninspecteurs en forensisch verpleegkundigen verbonden aan het Oost-Vlaamse Zorgcentrum na Seksueel Geweld, verzamelden dinsdagmorgen in de kazerne van de federale politie in de Groendreef om ervaringen uit wisselen. “Het is een zware job, maar je haalt er wel veel voldoening uit zo lang je die verhalen niet meeneemt naar huis.”
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”
  PREMIUM
  Gent/Lokeren

  Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”

  Een 25-jarige man die aan het roer stond van een grote bende die cocaïne dealde in Lokeren, Sint-Niklaas en Gent is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Hij liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole van de Gentse politie. Na onderzoek konden elf bendeleden geïdentificeerd worden. Sommigen waren taxichauffeur, anderen waren verantwoordelijk voor het aankopen van luxegoederen. De bendeleider kreeg ook nog een boete van 32.000 euro opgelegd en moet zijn winst, geschat op 636.000 euro, terugbetalen.