Bioboeren Pieter Van Poucke en Annelies Marchand riskeren nu zelf om een schadevergoeding te moeten betalen.
Volledig scherm
Bioboeren Pieter Van Poucke en Annelies Marchand riskeren nu zelf om een schadevergoeding te moeten betalen. © Wouter Spillebeen

Landbouwers: “Verkoop van landbouwgrond aan Fernand Huts was ‘staatssteun’”

De Gentse rechtbank buigt zich over de zaak rond de verkoop van 450 hectare landbouwgrond van het Gentse OCMW aan de NV Bijloke van havenbaron Fernand Huts. Landbouwers willen de verkoop nietig laten verklaren omdat de aankoopprijs van 17,5 miljoen volgens hen veel te laag was en omdat ze zelf niet de kans kregen om een deel van de grond te kopen. “Het OCMW heeft de grond als één lot verkocht en geen enkele boer kan dat zomaar betalen.” Nu vraagt het OCMW van hen een schadevergoeding.

1 reactie

 • Anna Verstichelen

  3 jaar geleden
  Het OCMW is dus 5 miljoen euro mislopen. Van slecht beheer gesproken...
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.
  PREMIUM
  Gent

  Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.

  Kurt Burgelman is en blijft nog steeds de enige met een ‘Gents-talige’ nummer 1-hit op zijn naam. Loetsebollekezoetse is Gents erfgoed geworden, BiezeBaaze blijft onlosmakelijk aan Kurt verbonden. Sinds die monsterhit in 2003 - die zelfs de toenmalige Idool-favorieten van nummer 1 weghield - heeft de zanger honderden nummers geschreven, voor zichzelf, maar ook voor anderen. Van nummers voor Mega Mindy tot zelfs Eurosong, Burgelman deed het allemaal. Zondag nodigt hij zijn fans uit voor een concert in Baracita, deels in ’t Gents, en deels met zijn jaren ’80-muziek.