De Overpoortstraat maandagavond laat. "Dit is niet voor herhaling vatbaar", zegt de burgemeester
Volledig scherm
De Overpoortstraat maandagavond laat. "Dit is niet voor herhaling vatbaar", zegt de burgemeester © Wannes Nimmegeers

Laatste kans voor Overpoort, met maximaal 1.750 studenten: “Als het nog eens uit de hand loopt, sluit ik de straat”

Na overleg tussen de burgemeester en de politie is er een akkoord over de Overpoortstraat. Er komt een maximumcapaciteit van ongeveer 1.750 feestvierders, en er wordt strenger opgetreden, met boetes. Loopt het nog eens uit de hand, dan gaat de straat onherroepelijk dicht.

 1. Carl Devos geeft eerste live les politicologie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

  Carl Devos geeft eerste live les politicolo­gie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

  UGent-professor politicologie Carl Devos stond vanmorgen in het grote auditorium van het UFO voor het eerst sinds lang weer live voor zijn studenten, al waren het er een stuk minder dan andere jaren. Van de 800 studenten die zijn vak volgen, mogen er maar 198 in het auditorium. Hij reageert ook op de gebeurtenissen in de Overpoort gisteren: “Ik keur het niet goed, maar ik heb er wel begrip voor.”
 2. Sir James, de meest avontuurlijk kater van het land: “Ik pak hem overal mee naartoe, zelfs naar festivals”
  PREMIUM
  Gent

  Sir James, de meest avontuur­lijk kater van het land: “Ik pak hem overal mee naartoe, zelfs naar festivals”

  Sir James moet één van de meest avontuurlijke katten van Gent zijn. De kater reist overal mee naartoe: op de motor, naar festivals, op café, in het bos. Meestal heeft hij een leiband aan, maar als het veilig is kan zijn baasje Sander Boone (28) hem gewoon loslaten. De poes gaat nooit ver weg. “Het is een heel avontuurlijk en sociaal dier. Een feestje in het park of een cafébezoek, hij gaat gewoon mee.”