KVHV nodigde Jeff Hoeberghs uit, die een resem seksistische uitspraken deed. Daardoor werd KVHV geschorst.
Volledig scherm
KVHV nodigde Jeff Hoeberghs uit, die een resem seksistische uitspraken deed. Daardoor werd KVHV geschorst. © RV

KVHV ook verbannen uit stadsgebouwen

Nu studentenvereniging KVHV geschorst is aan de unief, zijn ze tijdelijk ook niet meer welkom in de gebouwen van de stad Gent. Dat antwoordde onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) aan raadslid en partijgenote Hafsa El-Bazioui.

1 reactie

 • Marco Martinez

  2 jaar geleden
  Wat een zegen voor Groen zeg. Kunnen ze met hun cinema weer eens de krant halen. Voor de rest blijven we geduldig wachten op de resultaten van hun beleid.
 1. De Kijk van Kurt: “De laatste doet het licht uit… en de cd-speler”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “De laatste doet het licht uit… en de cd-spe­ler”

  Stelt u zich eens voor dat u een slagerij uitbaat. En dat u dag in dag uit naarstig bezig bent met het bereiden van salami, paté en boerenworst. Er komt een klant binnen in uw slagerij, hij bestelt voor een aardig bedrag aan fijne vleeswaren en loopt vervolgens zonder betalen buiten. Dan belt u waarschijnlijk de politie, of u gaat zelf achter de klant aan met het mes waarmee u zopas een koe heeft uitgebeend. Stelt u zich nu voor dat u in een wereld leeft waarin u geen poot heeft om op te staan en dat het doodgewoon is dat uw klanten gratis uw waren mogen ophalen. Ook al investeert u bij de bereiding ervan in grondstoffen en arbeid. Bovenstaand scenario is de dagelijkse werkelijkheid waarin muzikanten al zo’n 20 jaar leven. Zij betalen dure studio’s en dito sessiemuzikanten om hun liedjes op te nemen en zien hun product vervolgens gratis en voor niets aangeboden worden op streaming-platformen. Diegenen die het zeldzame geluk hebben dat ze op de radio worden gedraaid, zien zo nog een beetje auteursrechten op hun rekening verschijnen. Als er geen wereldwijde pandemie heerst, brengen optredens geld in het laatje. Geld dat voor een stuk weer geïnvesteerd wordt in een plaat waar niemand voor betaalt. Dik 18 jaar geleden bracht ik met Biezebaaze een eerste album uit. Onze eerste single haalde de hitlijsten en onze cd ging als zoete broodjes over de toonbank. Music Boetiek in de Wondelgemstraat kocht en verkocht er honderden. Ik stuurde fans naar daar, een vriend van mij kocht er dozen tegelijk om aan al zijn kennissen te schenken. De kassa rinkelde in de Wondelgemstraat en bij ons. Music Boetiek sluit nu als laatste onafhankelijke Gentse cd-winkel deuren. Eigenaar René gaat met pensioen en er is geen overnemer. Ik wens René nog een lang en gezond leven toe. Bedankt voor het vertrouwen destijds!