Links: de lezing van Dewinter, rechts: KVHV-praeses Jens Hinderyckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de lezing van Dewinter, rechts: KVHV-praeses Jens Hinderyckx. © Sabine Van Damme / rv

KVHV niet opgezet met onderzoek Stad Gent: “Geen juridische grond om onze erkenning in te trekken”

GENTKan het KVHV haar erkenning bij Stad Gent verliezen omdat ze Filip Dewinter uitnodigde voor een boekvoorstelling van zijn boek ‘Omvolking’? De stad stelt alvast een onderzoek in, maar KVHV is daar niet over te spreken. Ook rector Rik Van de Walle ziet niet meteen juridische grond.

  1. Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”
    PREMIUM
    Gent

    Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

    Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.