Gent Sint Pieters Drukte in het station en lange wachtrijen om de trein richting kust te nemen.
Volledig scherm
Gent Sint Pieters Drukte in het station en lange wachtrijen om de trein richting kust te nemen. © Sibren Dejaegher

Kust-Express geen groot succes: “Reservatiesysteem verdwijnt, maar wel meer treinen volgende zomer”

GENTDe Kust-Express, het trein-experiment dat je een plekje liet reserveren op de lijn tussen het binnenland en de kust, verdwijnt weer. Erg weinig reizigers maakten een reservatie en dus schakelt de NMBS opnieuw over op een systeem van ‘gewone’ extra treinen. Dat heeft vermoedelijk ook impact op de treinen in Gent-Sint-Pieters, want het aanbod zal volgend jaar wellicht uitbreiden.

 1. Gilles Vandecaveye: “We moeten met Caruur Gent dringend op zoek naar puntenwinst in Achel”
  Volleybal Euromillions League

  Gilles Vandeca­veye: “We moeten met Caruur Gent dringend op zoek naar punten­winst in Achel”

  Caruur Gent is woensdagavond op een supergemotiveerde tegenstander gebotst. Decospan Menen was, zeer begrijpelijk, geprikkeld door het missen van de bekerfinale nadat zij op het einde van december tijdens de halve finale de golden set verloren van de Gentse ploeg. Ook het nieuws dat de grensploeg zou stoppen, zorgde ongetwijfeld voor een extra lading adrenaline.
 2. Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd
  PREMIUM
  GENT

  Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd

  Jan Hollez (39) en Zhong Xu (37) waren geen nieuwkomers in de zakenwereld toen ze drie jaar geleden Deliverect opstartten, een bedrijf dat kassasystemen voor afhaalmaaltijden bij restaurants vereenvoudigt. Maar vandaag is het door en door Gentse bedrijf een ‘unicorn’: een start-up die meer dan 1 miljard waard is met bekende klanten zoals KFC, Le Pain Quotidien en Bavet. Maar wie zijn de mensen achter het idee van één miljard? Wij praten met Jan Hollez.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.