Kurt Vanhauwaert in het station van Gent.
Volledig scherm
Kurt Vanhauwaert in het station van Gent. © RV / Facebook

Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstandig de trein op kan”

GentKurt Vanhauwaert (51) is een typische Gentenaar: koppig en recht voor de raap. Zijn lichaam weigert op vele manieren dienst, maar dat weerhoudt Kurt er niet van om zelfstandig zijn zin te doen. Alleen met de trein reizen blijft voor hem een onoverkomelijk drama. Twee jaar geleden schreef hij een vlammende brief naar de NMBS, waarop toch een en ander in gang werd gezet. Vandaag zegt Kurt beterschap te zien, maar nog veel te weinig.

 1. Gentenaar in rolstoel schrijft vlammende open brief aan NMBS: “Na 2 uur wachten op perron terugkeren omdat de lift niet werkt”

  Gentenaar in rolstoel schrijft vlammende open brief aan NMBS: “Na 2 uur wachten op perron terugkeren omdat de lift niet werkt”

  Kurt Vanhauwaert, Gentenaar in hart en nieren, heeft een open brief aan Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, gericht. Die is ondertussen al meer dan 1.000 keer gedeeld op Facebook. Kurt is rolstoelgebruiker, en voelt zich door de NMBS behandeld als een derde klasse-reiziger. “Als de NMBS vindt dat ik als rolwagengebruiker geen recht heb op degelijk openbaar vervoer, dan mag u dat gewoon in mijn gezicht zeggen”, stelt hij.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.