Kurt Burgelman met Peter De Bosschere (links) en Wim Bartholomeus (rechts), waarmee hij The A-Ties vormt
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Burgelman met Peter De Bosschere (links) en Wim Bartholomeus (rechts), waarmee hij The A-Ties vormt © RV / Yves Bruggeman

Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.

GentKurt Burgelman is en blijft nog steeds de enige met een ‘Gents-talige’ nummer 1-hit op zijn naam. Loetsebollekezoetse is Gents erfgoed geworden, BiezeBaaze blijft onlosmakelijk aan Kurt verbonden. Sinds die monsterhit in 2003 - die zelfs de toenmalige Idool-favorieten van nummer 1 weghield - heeft de zanger honderden nummers geschreven, voor zichzelf, maar ook voor anderen. Van nummers voor Mega Mindy tot zelfs Eurosong, Burgelman deed het allemaal. Zondag nodigt hij zijn fans uit voor een concert in Baracita, deels in ’t Gents, en deels met zijn jaren ’80-muziek.

  1. Martijn Colson (Caruur Gent): “Zelfs als achtste ploeg maak je kans om een Europees ticket te bemachtigen”
    Lotto Volley League

    Martijn Colson (Caruur Gent): “Zelfs als achtste ploeg maak je kans om een Europees ticket te bemachti­gen”

    Caruur Gent is na de overwinning tegen Lindemans Aalst zeker van deelname aan de play-offs. Het duel tegen Aalst leverde een boeiend spektakel op met wisselende kansen. Drie sets werden met een minimale kloof afgesloten, in de twee andere sets was het verschil slechts drie punten. De spanningsgraad lag hoog, want de inzet was groot en de belangen waren aanzienlijk.