De Vooruit in Gent heet tijdelijk ‘Kolruit’.
Volledig scherm
De Vooruit in Gent heet tijdelijk ‘Kolruit’. © Wannes Nimmegeers

Kunstencentrum Vooruit kiest toch nieuwe naam, nu sp.a naam zal veranderen in ‘Vooruit’: “We willen regie over onze naam en reputatie in eigen handen houden”

GentKunstencentrum Vooruit in Gent heeft besloten om de naam toch te veranderen, omdat de politieke partij sp.a hun naam ‘kaapt’. Sp.a verandert zijn naam immers in ‘Vooruit’, en het kunstencentrum wil alle mogelijke verwarring vermijden. 

 1. Bouwbedrijven niet opgezet met verbod op vrachtwagens rond schoolpoorten: “We zullen de extra kosten moeten doorrekenen”
  PREMIUM
  Gent

  Bouwbedrij­ven niet opgezet met verbod op vrachtwa­gens rond schoolpoor­ten: “We zullen de extra kosten moeten doorreke­nen”

  De bouwsector is niet opgezet met de nieuwe plannen van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). Nu vrijdag start de stad met een proefproject in de buurt van enkele belangrijke scholen. Voertuigen boven de 3,5 ton zijn niet langer welkom bij het begin en einde van de lesdag. Een weloverwogen keuze volgens Watteeuw: “De veiligheid van onze schoolgaande jeugd primeert. Daar kan toch niemand tegen zijn?”
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt