Frank Liefooghe aan het werk: lotusbloemen in de Bennesteeg
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Liefooghe aan het werk: lotusbloemen in de Bennesteeg © Wannes Nimmegeers

Kunstenaar Frank Liefooghe heeft werken over de hele wereld, maar is nu aan de slag in eigen stad: “Kinderen kunnen met krijt meewerken”

GentHet lijkt gewoon een oude man op een krukje, in de rustige Bennesteeg. In realiteit is het kunstenaar Frank Liefooghe die er werkt aan een nieuw project: een straat vol bloemen. De man die zowat overal ter wereld kunstprojecten realiseerde, verfraait nu een straat in eigen stad. “De mensen vinden het een verfrissend project.” 

 1. Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’
  Gent

  Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’

  Nog geen plannen dit weekend? Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2022 wordt het Azaleapark in Sint-Amandsberg één grote dansvloer. Van salsa tot lindy hop of swing: iedereen komt aan zijn trekken tijdens de zestiende editie van ‘Dansen in ‘t park’. “We wisselen workshops af met optredens”, klinkt het bij de organisatie. “Nieuw dit jaar is de 30 seconds showcase. Zowel professionele als amateurdansers mogen een dans presenteren, maar dan met een deadline van 30 seconden. Je zal versteld staan van wat dansers in slechts een halve minuut kunnen doen.”
 2. Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembevruchting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbehandeling zou starten”
  PREMIUM
  Gent

  Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembe­vruch­ting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbe­han­de­ling zou starten”

  Het geboortekaartje is ontworpen. De namen zijn gekozen, net als de meters en de peters. Alleen op de zwangerschap is het wachten. De Gentse Laura Verhulst (29), beter bekend als Madam Bakster, probeert een kindje te krijgen van haar overleden echtgenoot Kobe. Alleen moét dat binnen dit en vijftien maanden gebeuren, want de wet laat niet anders toe.