In Gent woedt er onder meer een debat over de verkoop van het Caermersklooster.
Volledig scherm
PREMIUM
In Gent woedt er onder meer een debat over de verkoop van het Caermersklooster. © Wannes Nimmegeers

Krijgt Gent na kwarteeuw nog eens een referendum? “Kaap van 10.000 handtekeningen is overschreden”

GentWacht Gent binnenkort een nieuw referendum? Actiegroep ‘Te Duur’ wil de Gentenaar laten stemmen over verkoop van gronden en panden van de Stad Gent. Maar daar zijn maar liefst 30.000 handtekeningen voor nodig. “Het debat moet opnieuw leven”, zegt initiatiefnemer Raf Verbeke.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit
  Gent

  Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit

  De Stad Gent mag zich een jaar lang onderscheiden als ‘Meer Mobiele Stad’. Het stadsbestuur kreeg die prijs samen met de gemeenten Wevelgem en Koekelare voor de inspanningen rond toegankelijke mobiliteit. Zo ondertekende Gent het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’. Ook heeft de stad een actieplan ‘Vervoersarmoede’ opgesteld. Momenteel zijn er maar liefst 18 bijkomende haltes gepland om toegankelijk te maken. Verder wordt er gewerkt aan een aparte brochure die focust op toegankelijkheid, toegankelijke wandelroutes en voetgangersassen. Aan de prijs - uitgereikt door Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) - hangt een bedrag van 50.000 euro vast.
 1. Wereldrecordpoging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendanspark: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”
  Gent

  Wereldre­cord­po­ging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendans­park: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”

  Op 6 oktober wordt in het Coyendanspark een opmerkelijke wereldrecordpoging ondernomen, namelijk die van ‘de langste wachtrij’. Het is een ludieke actie, met een doodserieuze boodschap. “Wij geven een gezicht aan al diegenen die vandaag de dag niet de hulp krijgen die ze verdienen, maar die er wel ellenlang op zitten te wachten.”