Renaat Vandeputte (84) en Yvonne De Coninck (97) krijgen hun testvaccin toegediend in het UZ
Volledig scherm
PREMIUM
Renaat Vandeputte (84) en Yvonne De Coninck (97) krijgen hun testvaccin toegediend in het UZ © Wannes Nimmegeers

Koppel van 97 en 84 meldt zich als proefpersoon voor nieuw vaccin in UZ Gent: “We hebben tijd genoeg en zijn kerngezond. Dus waarom niet?”

GentZij is 97, hij is 84. Toch stapten Yvonne De Coninck en haar man Renaat Vandeputte vandaag fluks en vol vertrouwen het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent binnen, als proefpersonen voor een nieuw RSV-vaccin. “Waarom we dit allebei doen? Mijn man moest mij toch al voeren, hij kan dan evengoed meedoen", knipoogt de kranige dame.

 1. Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergelaten door Club Brugge-fans reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”
  Play
  Drongen/Meerbeke

  Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergela­ten door Club Brug­ge-fans reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”

  Guido De Pauw uit Meerbeke (Ninove), een 63-jarige City-fan, werd dinsdagavond na de wedstrijd voor dood achtergelaten op de parking langs de E40 in Drongen. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door enkele supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters van fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven. Diezelfde nacht kon de politie al vijf verdachten oppakken. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Jurgen De Pauw, de zoon van het slachtoffer, reageert voor de camera van VTM NIEUWS: “We hopen dat onze vader erdoor komt.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. BINNENKIJKEN. Nieuw viersterrenhotel in oud winkelcentrum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”
  PREMIUM
  Gent

  BINNENKIJ­KEN. Nieuw vierster­ren­ho­tel in oud winkelcen­trum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”

  Het nieuwe hotel op de hoek van de Brabantdam en het François Laurentplein, waar vroeger winkelcentrum Braempoort zat, is eindelijk af. Op 19 oktober gaan de deuren van Yalo open. Net voor de eerste gasten toekwamen, kregen we nog een rondleiding van eigenaar Joris Van Duffel en hotelmanager Paul Suy. Zij toonden ons vol trots het restaurant, de kamers en het dakterras.