Een glunderende Natacha Gesquière poseert voor het presentatiescherm.
Volledig scherm
Een glunderende Natacha Gesquière poseert voor het presentatiescherm. © Sint-Bavohumaniora

Koningin Paola-prijs Onderwijs eindelijk ‘live’ uitgereikt aan leerkracht Sint-Bavohumaniora

Natacha Gesquière (51), de wiskundelerares van Sint-Bavohumaniora Gent die eind juni de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs won, kreeg haar prijs gisteren eindelijk ‘live’ overhandigd tijdens een plechtigheid op het Koninklijk Paleis. Deze ceremonie was tot nu toe uitgesteld omwille van corona.

  1. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
    Gent

    Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

    In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.