Archiefbeeld: Op foto’s uit het heetst van de strijd is te zien hoe moeilijk de boten het hadden op het water.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Op foto’s uit het heetst van de strijd is te zien hoe moeilijk de boten het hadden op het water. © Eric de Mildt

Konden slachtoffers Pepinster tóch worden gered? Parket opent onderzoek naar mislukte reddingspoging door Gentse brandweermannen

Het parket van Luik heeft een onderzoek geopend naar de mislukte reddingspoging van vijf Gentse brandweerlui, die met een bootje bewoners van hun dak haalden tijdens de overstromingen in Pepinster. Drie bewoners lieten toen het leven nadat de reddingsboot omkantelde. Maar zaten de slachtoffers wel veilig genoeg in de boot? En werd er alles aan gedaan om hen te redden? Met andere woorden: kon hun dood voorkomen worden? 

38 reacties

 • Ilse Verlinden

  1 maand geleden
  Myrthe, je snapt het niet. Het is of allebei, of alleen diegene die ze proberen te redden die sterft. Weet jij eigenlijk iets van reddingen of reddingsoperaties af? Bovendien volgden ze gewoon de procedure.
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  Duidelijk een oorlogsverklaring aan de vele Vlaamse vrijwilligers. Wallonia is een vijandig gebied dus laat ze stikken. Conservatief Vlaanderen.
 • Sonia Vandeleene

  1 maand geleden
  Hadden ze ze vastgehouden waren ze zelf overleden. De hoofdschuldigen zijn de Waalse regering en burgemeesters zelf. Men wist 2 dagen op voorhand dat het fel en veel ging regenen. Men had dus tijd genoeg om beken en riolen proper te maken en zandzakken te verdelen. Ook de hulp van het waalse rode kruis duurde te lang. De enige hulp die de inwoners kregen kwamen van Vlaanderen.
 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Degoutant gewoon. Waalse overheid doet amper iets voor haar eigen bevolking, maar als ze Vlaamse vrijwilligers een hak kunnen zetten zijn er als de kippen bij.
 • Willy De Backer

  1 maand geleden
  Hebben ze daar niks anders te doen,nogthans rommel genoeg om op te ruimen denk ik!
 1. Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid
  AUTOSPORT

  Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnel­heid

  Sinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.
 2. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhalzen in was gedoopt”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhal­zen in was gedoopt”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Mathijs Dewijn en Nils Boeckx (21) brachten met Foxed al drank en hapjes aan huis. Nu hebben ze ook hun eigen jenever en picon.