Het toegankelijk maken van het Gravensteen blijft voor beroering zorgen
Volledig scherm
PREMIUM
Het toegankelijk maken van het Gravensteen blijft voor beroering zorgen © Wannes Nimmegeers

Komt het toch nog goed met het Gravensteen? “We wachten op bijkomend advies over laatst mogelijk alternatief”

GentDe saga van het Gravensteen is nog niet afgelopen. De stad kreeg een deels negatief advies op de plannen van de Stadsbouwmeester om het Gravensteen toegankelijk te maken met een paviljoentje rechts van de inkompoort. “We wachten nu op een extra advies van het Agentschap Onroerend Erfgoed over het voorstel van SOS Gravensteen", zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld). Als dat ook (deels) negatief is, zijn de opties ten einde.

  1. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
    PREMIUM
    Gent

    MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

    Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.